The Princess


Melissa Ong
Penang Princess

View More

UK Time

Malaysia Time

Royal Talk


Fellow Royalties

Alex Loo
Belle Chia
Brandon Cheah
Chee Hsien
Cheong Ai Ling
Ching Yee
Chun Hao
Cynthia Lim
Emily
Erlynda
Farah Diyana
Felicia Kang
Foong Mei
Franz
Fung Min
Grace Gan
Hanim
Jon Sern
Juin Hui
Kelvin Ch'ng
Keshia Kan
Li Huey
Madeline Choo
Melissa Lim
Mellissa Nonis
Michelle Teh
Michelle Quah
Mikie Chang
Ming Zi
Natalie Chow
Roberta Ng
Shea Speare
Siaw Cheng
Soon Ming
The Pings
Tiffany Soh
Wai Khuen
Yi Lin
Yi Ping
Yong Tze
Yvonne

Parchments

Dedication
Cheap Plastic Turner
The funny discovery
Instant Passport Photo
------------------------------------------
Arrghh!
Friday Night Dinner
Moon Cake Festival & Good Food
Fire alarm
Greetings

Lost Treasures

January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
September 2007
October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
February 2008
March 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
September 2008
October 2008
November 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
July 2009
August 2009
February 2010

ADVISOR


Designer: adventchild

Powered by Blogger

Tuesday, October 9, 2007
Happy Birthday Yong Yong

Hari Raya menjelang tiba. Semangat patriotik semakin terasa di dadaku. Lagipun, sudah berkurun-kurun lamanya aku tidak memblog dalam Bahasa Malaysia. Post ini adalah untuk kawan yang aku kenal baru-baru ini di 'tengahjantina' Universiti. Seorang yang aku sangkakan sangatlah baik, innocent dan pendiam. Tidak kusangka, diam-diam dia pun, pandai jugak dia serang aku balik dengan kata-kata yang meng-ouch-kan perasaanku, seperti "I ping, you din bathe ah?" bila aku menggaru badanku. Kawan ah kawan, gatal ma sure la nak garu, bukan din bathe. Ish ish ish.

Anyway, Bagaimanapun, post ini adalah untuk kawanku, Yong Tze Ng (gaya Ang Moh), sempena hari jadinya yang ke 19. Walaupun sudah terlewat selama 4 hari, tetapi, lebih baik lewat daripada tak mengepost kan? Inginku katakan, walaupun budak ini baru menyambut harijadinya yang ke 19, dan kali pertama meninggalkan keluarga, dia sangatlah pandai memasak *malu*. Dialah yang sering mengajak dua orang Permaisuri untuk makan malam bersamanya. Dan, dia jugaklah yang membenarkan kami mandi di biliknya ketika heater kami rosak. Jadi, untuk Yong Tze Ng, SELAMAT HARI JADI *peluk*!!

Presenting to you... THE pan innocent BIRTHDAY GAL..

PenangPrincess: Yong Yong, look at the camera. I want to snap your picture.
Yong Yong: Ha?? Now? Don't want la. Look so tired.

PenangPrincess: Sui liao la. Nonit so pretty wan. Later too many guys come after you, very fan.
Yong Yong: I dowan anyone else la. I got my dream Y---B-- liao la! *dreaming of Y---B--*

PenangPrincess: OI!! Pose for Y---B--!


See, say pose for Y---B-- only straight away smile till so lebar *shake head* Proved she's not as innocent as she looks like :p

Ps: Old liao lo you. So, don be so ginna-ish already k? Cannot always think of Y---B--. Although you said, you and Y---B-- are the NORMALEST NORMAL (sempoinya bahasa) friend, but still, I know you know la, kan? :P Must study. Aboh, waste mummy daddy's money. And don't always buy those Cobra card to call people and waste money. If you got too much money, give it to PenangPrincess. She can help you spend keep it. See, how good is she? Tai sek right? Cook more delicious and good food for her k? :)

Mel O gave her order @ 9:32 PM
3 minions